Thursday 12 June 2014

Mui Ne (Vietnam)

Hello hello!

After really pleasant and relaxing stay in Nha Trang we were on the way to Mui Ne . This time we got brand new and really comfortable sleeping bus, so we had really great ride to Mui Ne which cost us £8 for both of us. Trip took around 7 hours , but when you are in such a nice bus you don't even feel how fast you get there.
We arrived to Mui Ne town around 2pm and checked in to Minh Any Garden Hotel , which was really nice , with the lovely and really helpful owners. We paid for it just £10 per night! Room was huge and clean , with your own shower , unlimited tea or coffee in the room, full frige of free fruits and soft drinks, WiFi and TV! There also was a kitchen , where you can make your own food. And also hotel is just 5 min from the seaside. Honestly very good and cheap place to stay. By the way when we checked out the owners gave us a small present to remember them.








So first thing what we did there, cooked our own food! We missed so much our traditional food , so we decided to go to local market and by some potatoes , veggies and etc! We were so happy to eat homemade traditional food and to get just a bit of taste of home. We really missed that...
Next day we rented a motorbike and tried to go around as much as possible. Believe me Mui Ne is a small fishermen town, but there is plenty to see! First we stopped at famous Mui Ne Harbor. I have to say  the view was pretty amazing ! Never seen so many fishermen boats in one place. And everyone looked busy there , all fishermen came back with fishes and other seafood and were selling all to locals straight away...ladies in the shade were opening and preparing mussels for sale or to cook them with spices and offer for the tourists.
After we tried to find white sand dunes, but unsuccessfully...Besides it was boiling hot in the midday, so we just went to red sand dunes. It was smaller then a white ones, but it still left a good impression. Later on, it was just crazy hot, so we decided to go home and again cook some traditional home food . On the way home we saw a big truck with watermelons. We stopped and asked how much are they? The girl looked at me with the smile and said , by 10 and I will give you one for free! :D Well it was pretty good deal , because they were so cheap just 50p for whole watermelon! So we took just one and that was our sixth watermelon for dinner in the row! But I guess, who like watermelons knows, that there is never enough of them ! LOL. Later in the evening we again went out and watched sunset in the red sand dunes and stopped one more time at the Harbor , where we saw just incredible sky ! All the clouds and colors ... It was just unreal. We never seen such a beautiful sunset before...




 









Shame we just stayed there for two nights, because we spent some really amazing quality time in Mui Ne. It left a big impression for us.
Unfortunately we had to leave Mui Ne, because we had a flight to Hong Kong next day! We booked the bus from the same company like we did in Nha Trang and spent all day traveling to Ho Chi Minh city, known as Saigon. We got there in the evening and took a taxi to hotel which was just walking distance from the airport and went straight away to bed, because the flight was in the early morning.
 So here we are our 11 days Vietnam marathon finished and now Hong Kong is waiting for us! It was a big adventure that we had in Vietnam, but we made it ! We survived it! Shame that we spend just 11 days, you need way much more to explore the beautiful Vietnam! We will always remember all those friendly, helpful, smiling people ! All the beautiful landscapes and nature! Vietnam was a big surprise for us! Its always nice when you get more than you expect. It will be always in our hearts and we will definitely come back here.
Next stop Hong Kong! See ya!

Love and Peace

A&R


_________________________________________________________________________




Sveiki,

Na kągi net nesitikėjom jog Vietnamas toks nuostabus. Daug gamtos, neaprėpiami kilometrai jūros, kalnai ir beveik apskritus metus šviečianti saulė.
Nors poilsis Nha Trang mieste buvo kaip geros trumpos atostogos, reikėjo judėti pirmyn, nes lėktuvo bilietai užsakyti seniai. Mums rekomendavo Mui Ne žvejų miestelį, todėl nutarėme, kad reikia ten apsilankyti. Užsisakėme autobuso bilietus ir anksti ryte pajudėjome link tikslo. Autobusas buvo tikrai patogus ir labai geras, kuris skirtas miegojimui nes sėdynės pilnai išsitiesia ir kainavo tik £4/16lt., žmogui. Kelionė truko apie 7 val. ir popiet jau pasiekėme Mui Ne miestelį.
Vėlgi vietoj taxi pasirinkome eiti pėsčiomis iki viešbučio, nes buvo tik apie 15min., kelio nors ir su sunkiomis kuprinėmis per didžiulį karštį. Apsistojome labai svetingame Minh Anh Garden vietinės šeimos viešbutyje. Visų pirma per klaidą užsakiau kambarį vienam žmogui, o ne dviem, bet savininkai tokie draugiški, jog leido apsistoti dviem už tą pačią kainą ir net nenorėjo imti pinigų. Antra, kambaryje laukė siurprizas, mažas šaldytuvas prikrautas įvairių vaisių, gėrimų ir netgi alaus. Didžiulis kavos pakelis ir arbatos ir visa tai nemokamai. Va taip reikia sutikti svečius;))) Prie viso to galėjome naudotis virtuve ir gaminti, o valgyti tiesiog sode. Ir visų trečia, išvažiuojat netgi dovanų gavome nuo savininkų. Tokio svetingumo nesitikėjom ir buvo labai malonu, nes visgi tai ne 5* viešbutis, o viešbutukas labiau primenantis svečių namus su keletą kambarių. O geriausia, kad už naktį mokėjome viso labo tik £10/40lt. dviems.
Žinoma pirmiausia ištroškę lietuviško maisto puolėme gaminti. Vietiniame turgelyje prisipirkome
bulvių ir kitų daržovių, dar ta senyva močiutė nemokamai pridėjo visokių prieskonių, ir žinoma puolėme gaminti.
Dar pakeliui pristojom prie sunkvežimio pilno arbūzų, tai pasiūlė dešimt pirkt ir vieną nemokamai. Gaila per porą dienų neįmanoma suvalgyti tiek tai apsiribojom vienu. Kas per pigumas jų...toooks didžiulis tik du litai, arbuzai Vietname greit patapo kasdienė mūsų duona...
Pats miestelis nors ir nėra labai didelis, bet tikrai yra ką veikti. Labiausiai yra išpopuliarėjęs dėl kopų kaip ir mūsų nuostabioji Nida. Čia yra dvejos: raudonos ir geltonos. Mes aplankėme tik vienas dėl laiko trūkumo. Geltonosios kopos yra toliau nuo miesto apie 40min., kelio su motoroleriu. Aplankėme tik raudonas kopas, kurios ir taip padarė įspūdį. Atrodo, kad jos nedidelės, bet kaip pradedi į jas kopti tikrai pasidaro nebejuokinga. Pasportuoti šiek tiek reikia jei nori pamatyti nuostabiai atsiveriantį kražtovaizdį. Geltonos kopos yra dvigubai ar net trigubai didesnės, gaila, jog neteko jų pamatyti.
Taip pat savo vaizdais pakeri žvejų įlanka, kur visi žvejai palieka savo laivus parplaukę iš žvejybos. Tiek daug įvairių laivų ir laivelių bei jų tradicinių valčių-katilų neteko matyti vienoje vietoje. Ir visa tai sudaro gražų vaizdą atsiveriantį iš aukščiau. Toj pačioj vietoj galima pamatyti kaip dirba vietiniai žmonės, kaip paruošiamos jūros gėrybės ir žuvis pardavimui. Apskritai viso miesto paplūdymys nėra labai įspūdingas, bet vistiek smagu pasivaikščiot ir pasirinkt gražių kriauklyčių ar tiesiog stebėti saulėlydį.
Kas labiausiai primins mums šitą miestelį tai neišdildomas, nuostabaus įspūdingo grožio saulėlydis, kurį stebėjome toj pačioj žvejų įlankoje. Taip nusidažančio įvairiom spalvom dangaus dar neteko matyti, tiesiog atėmė amą ir beliko tik gėrėtis. Tikrai matėme daug ir įvairių, savotiškai nuostabių saulėlydžių, bet šito pamiršti tikrai bus neįmanoma ir jokia nuotrauka neperteiks to grožio, kurį išvydome.
Nors dienomis ir gėrėjomės vaizdais, aplinka ir miesteliu, bet naktys čia buvo bemiegės. Pirmą kartą gyvenime turėjau baisią alerginę reakciją, kaip vėliau išsiaiškinom skalbimo milteliams. Išbėrė nuo galvos iki kojų, o niežulys toks nežmoniškas, jog atrodo galima save sudraskyti. Jokie vaistai žinoma nepadėjo ir nuslūgdavo tik dienos metu kai neturėjau kontakto su patalyne. Gerai, kad čia apsistojome tik dviem naktim, nes reikėjo keliauti toliau, kad nepramiegotume skrydžio.
Taigi užsisakėme tos pačios kompanijos autobusą, nes prieš tai buvusi kelionė labai patiko ir pajudėjome link Ho Chi Minh miesto, vietinių vis dar vadinamo senuoju vardu Saigono. Kelionė truko 6val., ir kainavo £4/16lt., žmogui. Nuvykę iškart pasiėmėm taksi iki viešbučio, nes vietinis transportas jau nebedirbo, o miestas didžiulis, pėsčiomis kaip įpratę, nenueisi. Viešbutis buvo pats pigiausias, kurį galėjau rasti apie £8/32lt., dviems ir geriausia, kad iki oro uosto galėjai nueiti pėsčiomis, nes kitą rytą mūsų jau laukė skrydis į Hong Kongą.
Pagaliau baigėsi mūsų bėgimo maratonas per Vietnamą. Net nebūtume pagalvoję, kad čia tiek daug vietų, kurias verta aplankyt, iš kurių pusės dar net nespėjome pamatyt. Turėjome tik 11 dienų šioje šalyje, kurių buvo tikrai per mažai, bet dėl šios priežasties bus proga sugrįžti. Nauja šalis nauji potyriai. Iki susimatymo Hong Konge.

Mylėkit ir būkit mylimi

R&A

1 comment: