Saturday 14 June 2014

Hong Kong

Hello from Hong Kong my dear friends !

We cached the flight from Saigon to Manila and then took a flight to Hong Kong. Strange stopover, but this option was the cheapest. But the best thing about it, that we got lunch for free twice. Love Philippine airlines;). After all day traveling we finally got to Hong Kong . It was quite chilly, cloudy and raining like crazy...We bought Octopus card and took the bus to the place where we stayed. Octopus card is very good for those who like to travel cheap, because the train from the airport was quite expensive. This card can use in all Hong Kong public transport and get some discounts in tourist attractions .






Anyway, for the first time we booked a homestay through airbnb. It was really hard to find the place, a bit of a headache,  but with some friendly locals we finally found the house. It was a big block houses area , very secure and clean place with BBQ place and swimming pool. Our host was friendly Indian family Rajeev and his wife Mani. Flat was very small and tiny and a bit far away from city centre , but this was the best option we could get. Because believe me, budget hotels in Hong Kong is just ridiculous! Tiny ( I mean it, because your wardrobe is bigger I guess) and really expensive rooms with child size beds ...or even worse...So we where really happy to stay in Rajeev's place, he was really helpful and friendly. We paid there £26 per night, yes that was so far the most expensive place we stayed, but Hong Kong is not a cheap city, so we can say, that this was still a good price.











The most of our stay in Hong Kong it was raining ,but we still tried to explore it as much as possible. First we visited Avenue of Stars, where you can find the most famous Asian movie stars like Bruce Lee, Jackie Chan and others which we didn't know. And from there you can see all the Hong Kong's financial centre with plenty of skyscrapers. After we visited main shopping streets, also went to fish and lady markets, where you can buy some souvenirs and fake stuff. I have to say that even in those markets the prices are out of this world, if you compare with other Asian countries. I was very disappointed. China was just near by and all those Chinese factories not far away from Hong Kong and all the stuff is so expensive here! You can get same brand much cheaper in Europe then in here.




Then we visited The Peak! From here you can see all the Hong Kong city from above. That personally was my favorite place. There also was some restaurants and coffee shops and plenty souvenir shops. We paid £6 per person for the entrance and you get a really great audio guide which tells you all the history and facts about Hong Kong while you walking around. Also my wife met her friend from London, so girls had some girly time with a cup of coffee... Its always nice to meet someone you know in the place far away from home.




Also one evening we went to watch the light and laser show in Harbor Bay, just near by the Avenue of Stars. The show starts every evening at 8pm. We came one hour earlier just to get a good spot, but after short 10 minutes show we were really disappointed, it was nothing special indeed. First thing buildings were too far and second thing music was quiet, so you couldn't really hear anything...But at least we can say we seen it now...




In general Hong Kong is very expensive city, but worth visiting once in the life time. There is much more to see and to do in Hong Kong , but we were on the budget, so we couldn't see it all and had to choose only favorite places.
Hong Kong left us, a bit of a gray feeling , big, too crowded, expensive city with tiny rooms the worst thing I guess, honestly is not my cup of tea. So after short stay here, we going back to the sun and beaches! Next stop Philippines!
See ya! ;)

Love & Peace

A&R



___________________________________________________________________________





Labas iš lietingojo Hong Kongo,

Štai ir vėl nauja šalis, nauji potyriai. Visada atvykstant į naują šalį būna toks jauduliukas ir nerimas kaip prieš egzaminą. Nežinai nei kas laukia, kokie žmonės, transportas, maistas ir visa kita. Bet tuo pačiu ir įdomu, nes nesėdim vietoje, o atrandame vis kažką įdomaus.
Mūsų skrydis buvo anksti ryte, bet labai smagu, jog oro uostas buvo tik už 15 min., kelio pėsčiomis. Tad kuprines ant pečių ir žygiuojam. Oro uoste įvyko linksmas įvykis. Viešbutyje pusryčiai neįėjo, tad galvojam užkąsim oro uoste. Kaip visiems žinoma ten kainos didesnės nei visur, todėl truputį apsiskaičiavom. Už tuos pinigus, kurie buvo likę, mieste būtume pavalgę, bet oro uoste žiūrim jog nelabai kas išeina. Suskaičiavus visus iki cento nusiperkam po bandelę su sūriu, o likus keliems centams Arminas kaip tikras žydas dar bandė dėrėtis bent dėl gėrimų. Nesėkmingai ;D Abu išbadėję meldėmės, kad lėktuve duotų maisto...
Skrydis buvo su persėdimu Filipinų sostinėje Maniloje. Keista tas, jog iš Hong Kongo parskrisime atgal ir būtent čia prasidės tolimesnė kelionė šioje šalyje. Bet gavosi taip todėl, kad tai buvo pigiausias skrydis. O be to Filipinų aviakompanijos skrydžiais tikrai nesiskundžiam, netgi labiau galima sakyti mylim, nes jie davė nemokamą maitinimą, gėrimus ir visa kita. Su persėdimu gavome normalius pietus net du kartus, nepakartojama ;)!!!! Kiek daug buvo džiaugsmo, reikėjo pamatyt mūsų veidus...O skrydis viso labo truko tik porą valandų su vienu ir valandą su kitu.
Dažniausiai dėl orų mes būname laimės kūdikiai, bet ne šįkart. Hong Konge apsistojome penkioms dienoms ir beveik visas dienas buvo lietinga. Šis miestas lyginant su kitomis Azijos šalimis išties brangus. Vien apsistojimas prasideda nuo 80lt per naktį ir daugiau. Ir žinoma nereikia tikėtis apartamentų, nes už tokią kainą galima gauti tik lovą bendrame kambaryje su kitais žmonėmis. Kadangi mes keliaujame labai taupiai, tad teko pavargti kol radome kažką patogesnio už prieinamą kainą.
Pirmą kartą naudojau Airbnb puslapį ir tikrai nenusivyliau. Ten galima rasti labai įdomių vietų visame pasaulyje. Ieškodama vietos viešbučiuose, buvo net juokinga matyti nuotraukas kaip tai atrodo. Nes jų dvigulė lova atrodė šiek tiek platesnė už viengulę, visur kitur azijoje tai ir skaitoma kaip viengulė, tiesiogine to žodžio prasme įgrūsta į sandėliuką, vadinamą kambariu, o juokingiausia, jog daugumos lovų ilgis tik iki 1 metro 50cm ne daugiau. O iš komentarų dar sužinojau, kad jei įsineši lagaminą tai kartais net durų nebegali užsidaryti, nes nebelieka vietos. Žodžiu jeigu nori gauti erdvesnį, normalų kambarį kaip visur tai mažiausiai turi sumokėti virš 200lt už naktį. Tai vien dėl tos priežasties nusprendžiau paieškot per airbnb, nes ten daugiausia būna apsistojimas pas žmonių, kurie gyvena tame mieste.
Radome kambarį už 110lt už naktį dviems. Taip, atrodo labai daug, bet Hong Kongas brangus miestas kaip jau minėjau, o čia dar palyginus gera kaina. Apsistojome pas labai draugišką ir malonią induisų šeimą, privačiame namų rajone su apsauga ir baseinu, nes čia tokie privatūs rajonai labai populiaru.
Standartai visgi išlieka, maži butukai, kur vos galima apsisukt keturiese būnant bute, ir visi namai labai stiebiasi į aukštį. Iš tikrųjų suprantama kai pagalvoji kai tokioj mažoj teritorijoj gyvena virš 7 milijonų žmonių.
Nors oras buvo ir nekoks, bet visgi pasiryžome išlysti į lauką ir aplankyti pagrindines vietas, gi nesinorėjo mokant tokius pinigus pratūnoti namie ir nepamatyti miesto. Pirmiausia ką buvau girdėjus tai apie žvaigždžių alėją kaip ir holyvude tik čia Azijos įžymybės, iš kurių porą žinome beveik kiekvienas kaip Jakie Chan ir Bruce Lee. Didelį įspūdį darė vien tas, kad esi toks mažytis tarp tiek daug dangoraižių, nes tik tada suvoki kokia maža dalelyte esi šiame pasaulyje. Tokioj mažoj erdvėj, pristatyta nesuskaičiuojama daugybė dangoraižių ne tik komercinių pastatų, bet ir gyvenamųjų namų. Todėl kai pakilom į aukščiausią Hong Kongo vietą, kur galima pamatyti visą miesto grožį, vaizdas tikrai sužavėjo. O tuo pačiu dar gauni garso įrašą kur papasakoja apie įžymiausius pastatus tai kaip nemokamas gidas, buvo labai įdomu pasiklausyti ir šiek tiek istorijos. Kaina už įėjimą apie 24lt., žmogui, bet vaizdas tikrai vertas kiekvieno lito.
Žinoma aplankėme ir garsiausius turgus (lady-damų, fish-žuvyčių), kur galima gauti visko nuo suvenyrų iki akvariumų su žuvytėm, bet galime vieningai pasakyti jog kainos pakankamai aukštos lyginant su kitomis Azijos šalimis.
Hong Konge atrakcijų turistams tikrai nemažai pradedant nuo apsipirkinėjimo iki vandens parkų ir zoologijos sodo ar pasiplaukiojimu laivu vakare palei visus įspūdingo dydžio dangoraižius. Žinoma jei jau nusprendėte aplankyti Hong Kongą, reikia nepamiršti storos piniginės;)
Kas buvo smagiausia čia, tai sutikti draugę iš Lietuvos, kuri taip pat keliavo aplink Aziją. Kai esi tiek toli nuo namų, apskritai jau yra smagu sutikti lietuvį ir sveikiniesi kaip su savu, bet kai sutinki draugę, su kuria gali pašnekėti tai kažkokia palaima;) Ačiū tau Astela už suorganizuotą pasimatymą.
Šiaip šis miestas labai didelio įspūdžio nepadarė, ar tai kainos atbaidė ar blogas ir niūrus oras, bet į šią šalį turbūt nebegrįžčiau. Žinoma vieną kartą gyvenime, galbūt, tikrai įdomu pamatyti, savotiškai kitokį miestą, bet nemanau, kad jis būtų vertas antro šanso.
Po apsilankymo Hong Konge judame toliau, egzotiškai skambantys Filipinai jau laukia mūsų!!! Iki susirašymo;)

Mylėkit ir būkit mylimi!!!

R&A

No comments:

Post a Comment