Monday 12 May 2014

Hanoi (Vietnam)

Hey! How you doing? ;)

This time we decided to skip the hard bit by taking a plane from Luang Prabang to the capital of Vietnam. It took us just 40min! We even didn't felt how quick we got there , it was the shortest flight we ever had . Of course it was an expensive choice £160 for both of us with Vietnam airlines ,but later we realised that this was the best way to travel to Vietnam from Luang Prabang, because with bus to get to Hanoi would take about 34h through the mountains! Whaaat? :O Yes 34h ! So I think we did a good thing taking a flight :)
So here we are in Hanoi and first impression was dark , cold and raining like hell! The temperature dropped from +34 to +17 ! A bit of a shock to our bodies :D We arranged the pick up from the airport to the place that we stayed , so it was again easy choice, but we were tired and besides it was late evening and raining...It took us about 1 hour to get from airport to the Hanoi Family Inn hotel which is a small family hotel in a heart of Hanoi. And we just paid for it £6 a night , but yeah room was so so... All the floor had to share rusty bathroom and every two rooms had to share air conditioner! Luckily it wasn't hot ...:D But the good thing was we had free breakfast on the roof terrace and the staff was very nice and helpful .





We just had 11 days in Vietnam so we tried to plan everything as tight as possible. And we started our marathon by spending one hole in the capital of Vietnam, we waked around a lot , but we had so much of fun by watching crazy dancing grannies in the central park or having funny misunderstandings in restaurants ,walking around all the famous Hanoi palaces and visiting night market where time to time some crazy guys will want to pass with his motorbike...Also we noticed  some very interesting business ideas like for example if you want to open a barber shop in central Hanoi all you need is a nice empty place on the sidewalk, chair ,mirror and pair of scissors! And you are ready to go!  Lol! So yeah...Its the most interesting and colorful capital we ever seen so far.














Next day we took a tour to famous Halong Bay. Its about 3-4 hours away form Hanoi by mini bus . From Halong Bay we took a ship and went around Halong Bay . We visited local village on water then had lunch in the boat and visited most amazing cave and just enjoyed the beautiful Halong Bay views. All this cost us about £13 per person . I think probably the best option would be to stay there overnight , but we were really short of time ...so we just did one day tour.












Then third day we decided to take a tour to Ninh Binh which was a previous Vietnam capital. This time we were heading south so we decide after the tour just stay there and take the night train to Dong Hoi. So it took us about 2 hours to get there and again we paid £13 per person , we were actually lucky because we found cheap travel agency . Usually tourist pay about £20 per person for the same tours. Even one tour guide before the tour, came and asked us not to tell anyone that we got such  a cheap price. I will give you a tip , if you one a cheap tours in Hanoi try to find a Bamboo Travel Booking Office ;)
 In Ninh Binh we visited few very old Chinese temples , had a lunch in local restaurant where it was some local birthday party going on , a lot of alcohol, singing and etc. Then we went by the river where old men and women was waiting to take us around the area. We got a poor old man like in his 80`s or so...he got tired after first 10 minutes , so we had to help him out , because I didn't want him to die that day :D Anyway it was nice place , it had some nice views , but not that nice as we expected and seen on the pictures:/










After the tour we asked the driver to drop off us at the city center where we waited for our night train . Apparently every time you walk in the cafe you get a free tea :)  So we eat in one cafe and then had a free tea in another :D We still left a tip for the guys anyway. In general we had really great first impression about Vietnamese people , they always with the smile, happy , friendly and always willing to help you.
So far all good , our marathon is going well :) Next stop will be Dong Hoi where we put our self's to the biggest test yet and had so far the most scary and adventurous experience...See you in Dong Hoi!

Love & Peace

A&R



-------------------------------------------------------------------------------------------




Labas Mielieji,

Šįkart ėjome lengviausiu keliu, pasirinkome skrydį vietoj ilgos ir varginančios kelionės autobusu. Žinoma pinigų šituo atžvilgiu tikrai nesutaupėme ir išėjome iš savo biudžeto ribų, bet tikrai neišėjo psichologiškai pasiryžti kelionei, kuri trunka daugiau nei 34val.
Atstumas nuo Luang Prabang, Laose iki Hanoi, Vietname nėra toks jau ir didelis tik 762km, kuriuos galima įveikti per 11val., bet dėl labai vingiuotų kelių ir kalnuotų vietovių kelionės laikas patrigubėja. Taigi nusipirkę lėktuvo bilietus su Vietnam avialinijomis, kurie mums atsiėjo £160/640lt., pasiekėme Vietnamą mažiau nei per valandą. Net patys tuo nepatikėjome, tai buvo trumpiausias skrydis kokį esame turėję. Atrodo nespėjome pakilti, o jau reikėjo leistis ir per tą laiką netgi spėjo pavaišinti gėrimais.
Bilietus pirkome paskutinę minutę, sužinoję koks ilgas kelias laukia autobusu, todėl kaina irgi nemaža. Šiaip yra daug pigių skrydžių avialinijų, per kurias galima nusipirkti tikrai pigius bilietus Azijoje, bet Laosas ir Vietnamas turi savo avialinijas ir skrydžių kainas išlaiko aukštas nes abi kompanijos taip susitarusios, o kitų avialinijų Laosas-Vietnamas ir atvirkščiai, skrydžių nėra.
Atskridus į Vietnamo sostinę Hanoi, mūsų laukė siurprizas, nes pradėjo pilti kaip iš kibiro, o temperatūra iš +34 nukrito iki +17 tai pirmas įspūdis buvo nekoks...
Apsistojome vietinės šeimos namuose-viešbutyje Hanoi Family Inn už kurį mokėjome tik £6/24 lt., už naktį abiems, įskaitant pusryčius. Taupumo sumetimais užsisakėme pigiausią kokį radome, nes išleidome skrydžiui, bet galiu pasakyti, kad mes visada pataikome. Jeigu kažkas blogai tai kažkas atsveria į gerąją pusę. Kambarys nebuvo labai mielas, o plius labai šalta, be langų ir kt., bet savininkai labai draugiški ir pagelbėjo visais klausimais. Kadangi planų Vietname dar neturėjome labai pagelbėjo patarimai kur nuvažiuoti. Visoje šalyje turėjome tik 11 dienų ir kaip pastebėjome vėliau, gerokai per mažai aplankyti visas norimas vietas.
Laiko buvo mažai, todėl grafikas buvo įtemptas nuo pirmos dienos. Aplankėme sostinės centrą, kuris pasirodė labai įdomus, nes miestas turi keletą ežerų, vakarinį turgų, taip pat pamatėme daug įdomių ir keistų vietinių versliukų kaip pvz kirpykla, išsineši į lauką kėdę, pasikabini ant sienos veidrodį ir štai tau darbo vieta;) arba kavinė, užtenka nusipirkti dviejų dydžių plastikines vaikiškas kėdutes, didesnės vietoj staliuko, o mažesnės atsisėsti, išsineši į lauką prie namų ir štai tau restoranas aukščiausio lygio, labai populiarus tarp vietinių, tiesiog atsigerti arbatos ar šiaip susirinkti pabendrauti. Arminas jau juokavo, kad gali mane nusivesti į tokį restoraną;) Žinoma tokios vietos yra populiarios tarp vietinių, o turistams yra padarytos normalios kavinės kaip ir Europoje. Apie eismą tai išvis nekalbu, nes labai daug motorolerių tai visi važiuoja kas kaip moka, kad tik būtų pirmas. Prie perėjos net ir visą dieną stovėjęs nesulauksi, kad kas nors praleistų, turi eiti per gatvę nebijodamas. O Lietuvoje galima net teisės vairuoti netekti jei nesustoji prie perėjos, nors žmogus dar net nesiruošia eiti. Įdomūs skirtumai, bet Lietuva tokia maža šalis, kad manau iš neturėjimo ką veikti prigalvoja nereikalingų įstatymų.
Nors Vietnamo sostinė ir didelė, sausakimša žmonių, didelis užterštumas ir eismas ir kt., bet visai sužavėjo ir paliko įdomų neišdildomą įspūdį. Visą mūsų apsistojimo laikotarpį pranešė liūtis, bet mes visada esame laimės kūdikiai, netgi juokaujam, kad kur važiuojam visada blogas oras mūsų išsigąsta, tad lietaus nebuvo;)
Vieną iš tų dienų nusprendėme pasiimti turą-ekskursiją į Halong Bay, garsėjantį Vietnamo pajūrio miestą, kur yra nacionalinis parkas su nuostabiais vaizdais ir gamta. Ekskursijos kaina £13/52lt., žmogui. Geriausia pasiimti su nakvyne, nes galima stebėti saulėtekį ir saulėlydį, nakvoti laive, su įskaičiuotu maistu ir t.t. ypač todėl kad iš sostinės iki ten užtrunka 3val., tai per vieną dieną sunku viską pamatyti. Dėl laiko stokos ir biudžeto atžvilgiu mes pasirinkome tik vienos dienos, tai kelionė užėmė didžiausią dienos dalį, bet spėjome pasimėgauti ir nuostabia Halong Bay gamta bei įsigyti įdomių suvenyrų.
Kai supratome, jog norime pamatyti tiek daug vietų, o turime labai mažai laiko, nusprendėme sostinėje praleisti mažiau laiko nei planavome. Išsirinkome kelias įdomiausias vietas iš ilgo sąrašo, kur norime praleisti ilgiau laiko. 
Kitą dieną planas buvo toks, jog pasiimti ekskursiją į buvusią Vietnamo sostinę Ninh Binh, kuri yra pakeliui į kitą norimą aplankyti miestą ir tada po ekskursijos nebegrįžti atgal į sostinę ir iš ten su naktiniu traukiniu važiuoti į Dong Hoi. Kaip suplanavome taip ir padarėme. Radome labai gerą kelionių agentūrą, kur labai malonus vietinis už geresnę kainą nei kitur pardavė bilietus tiek į Halong Bay tiek į Ninh Binh ir dar suorganizavo traukinio bilietus už labai gerą kainą. Ekskursija kainavo £13/52lt, kitose agentūrose apie 68lt., žmogui.
Kelionė truko apie 2 su puse valandos. Kaip ir kitomis dienomis taip ir tądien, pranašavo lietų, bet lijo tik iki tol kol pasiekėme miestelį. Aplankėme keletą šventyklų ir tada buvo pietūs, kurie įskaičiuoti į kainą, o po jų važiavome iki upės, kurioje turėjome ekskursiją su valtimi. Planuojant kelionę ir žiūrint nuotraukas šita vieta atrodė tikrai verta dėmesio, nes viazdai nerealūs. Bet kai pamatėme savo akimis, tikrai nebuvo verta tų pinigų, kuriuos mokėjome. Galbūt pagrindinė priežastis dėl to, kad buvo labai šalta, apsiniaukę, o mus įsodino į mažytę aplūžusią geldelę ir kelionė upe truko apie valandą iki olos ir atgal. Valtelę irklavo toks labai jau pagyvenęs senukas, kurio net gaila pasidarė, nes jėgų nelabai turėjo, visi aplink mus pralenkė, išplaukėm pirmi, o grįžom paskutiniai. Nelabai išėjo mėgautis gamta tokiomis sąlygomis. Tai po tokios "įspūdingos" ekskursijos, mudu pasilikome tame miestelyje laukti traukinio. Pasėdėjome poroje skirtingų kavinukių, vienoj pavalgėm, kitoj arbatos atsigėrėm, nes reikėjo kažkaip prastumti laiką. Pasirodo Vietname kavinėse arbatą tik įėjus atneša nemokamai, o po to užsisakai maisto. Tai kur gėrėme tik arbatą, pasirodo jinai buvo nemokama, nes kai prasėdėję porą valandų kavinukėj norėjome susimokėti, sako nereikia, tai net sutrikome jų draugiškumu, bet vistiek palikome arbatpinigių, nes buvo nepatogu taip ir išeiti. Jau pirmomis dienomis pastebėjome, kad vietnamiečiai labai draugiški ir visada pasiruošę pagelbėti, bet didelis minusas, jog gaminti nemoka visiškai. Greitas maistas kiekvienoj kavinėje, netgi makaronus užsisakant visur tik naudojami greitai pagaminami iš mūsų vadinamų "studentiškų" sriubų. Žiūrėsim kaip bus kitoje Vietnamo dalyje. Važiuojame iš šiaurės į pietus, todėl turėtų būti truputį šilčiau. Laukiam savo traukinio ir susimatysime kitame mieste Dong Hoi. 

Mylėkit ir būkit mylimi

R&A

No comments:

Post a Comment